nieuws

Chaudfontaine investeert 20 miljoen in nieuwe lijn

Duurzaamheid & MVO

Chaudfontaine blijft investeren in haar bottelarij in de Luikse regio in België. Het bedrijf gaat 20 miljoen euro investeren in een aseptische lijn en een siroopinstallatie. Alle plastic flessen moeten eind 2019 uit 100% gerecycleerd plastic bestaan.

Chaudfontaine investeert 20 miljoen in nieuwe lijn

Innovatie staat centraal in de strategie van Chaudfontaine om beter in te spelen op de verwachtingen van de consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke dranken in verschillende verpakkingen en met minder suiker. Om aan die vraag tegemoet te komen doet het bedrijf één van zijn grootste investeringen ooit in de bottelarij, namelijk 20 miljoen euro voor de installatie van een aseptische lijn en een siroopinstallatie. “Die zijn immers onmisbaar voor het produceren en bottelen van die nieuwe, natuurlijkere en caloriearme dranken”, aldus Ben Bijnens, Country Director Benelux van Coca-Cola Services. Wanneer de nieuwe aseptische lijn op volle toeren draait, kunnen per uur 36.000 flessen worden gebotteld.

Nieuwe dranken

Vanaf juli worden twee nieuwe dranken op basis van het natuurlijke mineraalwater van Chaudfontaine op de Belgische markt gelanceerd: Chaudfontaine Fusion niet-bruisend, een niet-bruisend drankje met natuurlijke aroma’s in drie smaken (Citroen & Limoen; Watermeloen & Meloen; Limoen, Komkommer & Munt) en Chaudfontaine Sensation, een licht-bruisend drankje met een vleugje vruchtensap in drie smaken (Citroen & Citroengras; Bramen & Limoen; Abrikoos & Vlierbloesem).

Investeringen

Chaudfontaine investeert op regelmatige basis in zijn bottelarij: sinds de overname in 2003 is het globale investeringsbedrag opgelopen tot meer dan 147 miljoen euro. Dat bewijst eens te meer dat Chaudfontaine blijft investeren in haar lokale verankering op lange termijn. Die investering verandert overigens niets aan de manier waarop het natuurlijk mineraalwater van Chaudfontaine, dat bekend staat voor zijn uitzonderlijke kwaliteit, wordt gebotteld. De hoeveelheid drank die de nieuwe aseptische lijn zal kunnen produceren, heeft op geen enkele manier invloed op de toevoer of de productie van de bron. Meer dan ooit gaat in dit proces aandacht naar het respect en de bescherming van de natuur.

100% gerecycleerd plastic

Het debat rond verpakkingen is alomtegenwoordig. Chaudfontaine kiest ervoor om op dit vlak en leidersrol te nemen en haar schouders te zetten onder het principe van een kringloopeconomie. “Daarom werd besloten dat alle plastic flessen van het merk vanaf eind 2019 zullen worden gemaakt van 100% gerecycleerd plastic. Dat maakt van Chaudfontaine een van de eerste Belgische watermerken die volledig circulaire verpakkingen gebruikt”, beklemtoont Etienne Gossart, Country Director Belux van Coca-Cola European Partners.

Het merk doet het op dat vlak overigens al goed: alle plastic flessen van Chaudfontaine bevatten nu al 50% gerecycleerd plastic en 15% plantaardig plastic. Ook de plastic verpakkingsfolies van Chaudfontaine zullen vanaf augustus gemaakt zijn van 100% gerecycleerd plastic. Deze voortrekkersrol is niet beperkt tot de plastic flessen: de glazen Chaudfontaine-, goed voor een derde van het totale aantal verpakkingen, worden gemiddeld 50 keer hergebruikt. Door die verschillende soorten verpakkingen aan te bieden wil Chaudfontaine haar klanten en consumenten de vrijheid laten om zelf te kiezen welke verpakking het best aansluit bij hun behoeften en verwachtingen.

Reageer op dit artikel