nieuws

Symposium aan de Schelde: maak ruimte voor duurzame innovatie

Duurzaamheid & MVO

Symposium aan de Schelde: maak ruimte voor duurzame innovatie

Wat is de oplossing voor duurzame voedselproductie van de toekomst? Innovatie. Maar wat betekent dat concreet? Op Symposium aan de Schelde (28 juni) geven toonaangevende partijen in de (agro)foodsector invulling aan dit vraagstuk.

Tijdens zijn ruimtereizen besefte André Kuipers hoe kwetsbaar onze planeet is. Op duizenden kilometers van de vaste grond besloot hij om zich hard te maken voor een duurzame toekomst. Kuiper is de key note speaker tijdens Symposium aan de Schelde. Met haalbare vergezichten haalt hij de toekomst van duurzaamheid naar het heden. De belangrijkste boodschap van de Ambassadeur van de Aarde: verandering is noodzakelijk.

Toekomst van food

En verandering betekent nu innoveren en investeren. Maak tijdens het symposium kennis met innovaties die de toekomst van voedselproductie bepalen. Precision agriculture, blockchain in de foodketen, biobased food en nieuwe manieren om voedselveiligheid te borgen.

Innovatieve sprekers

Naast de lezing Kuipers kun je tijdens Symposium aan de Schelde workshops en kennissessies volgen van innovatieve partijen in de foodbranche. Het Antwerps Havenbedrijf is bijvoorbeeld te gast, samen met de HAS Hogeschool, Universiteit Wageningen en het Oekraïense centrum voor investeringen en handel.

Toegift: klassiek concert

Een inspirerende dag voor iedereen die bouwt aan een duurzame toekomst van de (agro)foodbranche. Van corporate tot student. Na het symposium is er een onvergetelijk klassiek concert van Symphony aan de Schelde. Voor het volledige programma en de concerttickets kijk je op: www.symphonyaandeschelde.org/en/symposium-aan-de-schelde.

Symposium aan de Schelde 28 juni 2019
Locatie: Theater de Maagd, Bergen op Zoom

Ticketprijs: 125 euro

Aanmelden: symposium@symposiumaandeschelde.org

Reageer op dit artikel