nieuws

Nestlé en Carrefour starten blockchainproject

Duurzaamheid & MVO

Nestlé en Carrefour starten blockchainproject

Aardappelpuree is op 15 april het eerste product in het blockchainproject van Nestlé en de Franse supermarktketen Carrefour. Beide partijen gebruiken de blockchain van het in 2017 opgerichte IBM Food Trust platform. Nestlé geldt als lid van het eerste uur, Carrefour volgde in oktober vorig jaar.

Consumenten scannen QR-code van de aardappelpuree van het merk Mousline en krijgen dan informatie over de aavoerketen en de productie.

IBM Food Trust

Nestlé, Carrefour en IBM wisten het blockchainproject in minder dan zes maanden uit te rollen. De eerste deed bij de start van IMB Food Trust al enkele tests en Carrefour zette vorig jaar al enkele andere producten in de blockchain die allemaal deel uitmaken van de Carrefour Quality Lines.

Act for Food

Voor de Franse supermarktketen is het samenwerkingsverband met IBM en Nestlé een voortzetting van haar programma Act for Fooddat als doel heeft het bewerkstelligen van een voedseltransitie met behulp van blockchain.

Consumentenvertrouwen

Voor Nestlé is de aardappelpuree van Mousline het eerste voedingsmiddel in de blockchain. De multinational ziet dit als een middel om het consumentenvertrouwen te verbeteren. Het merk Mouseline creëert zo een band met zijn gebruikers door zijn kwaliteit en productkennis te laten zien.

Kwaliteitscontrole en productiedata

Consumenten kunnen via hun smartphone informatie krijgen over gebruikte aardappelrassen, de productiedata en -locaties, kwaliteitscontrole en opslagdata en – locaties.

Ook krijgen liefhebbers van de aardappelpuree informatie over de boeren die de aardappels voor Mousline scannen via de QR-code op hun smartphone. 

Reageer op dit artikel