nieuws

VMT in Canada: Sleeman Breweries, voedselverspilling, blockchain, wiet en vissen

Duurzaamheid & MVO

VMT in Canada: Sleeman Breweries, voedselverspilling, blockchain, wiet en vissen

VMT toerde in november bijna een week lang door Canada om een indruk te krijgen van de voedingssector in één van de grootste landen ter wereld. Een meeslepend verhaal over familiebedrijf Sleeman Breweries tot issues als blockchain en voedselverspilling die ook in Nederland spelen waren onderwerpen waar VMT tegenaan liep.

Het is zeer waarschijnlijk dat er de komende tijd veel producten met hennep uit Canada komen. Afgelopen oktober werd Canada het tweede land ter wereld waar het mogelijk is legaal wiet te komen. In deze blog alvast aandacht hiervoor. VMT blogt: Canada in de wiet

Sleeman Breweries

In Nederland hebben we Heineken en in Canada is er Sleeman. Sleeman is ook nog eens een biermerk met een fantastisch familieverhaal achter het merk. Maar het is ook een verhaal met de nodige dramatiek.

VMT blogt: de tweede kans van Sleeman Breweries: ‘Het kostte me mijn huwelijk’

Canada Light Source

Je verwacht niet zo’n gerenommeerd onderzoeksinstituut als de Canadian Light Source (CLS) in Saskatchewan, één van de grootste maar ook één van de dunstbevolkte provincies van Canada. Maar de regio staat ook bekend als de graanschuur van Canada waar heel veel agrarische grondstoffen vandaan komen. En voedingsonderzoek is één van de speerpunten van de CLS.

VMT blogt: hoe kan helderste licht van Canada de Nederlandse voedingssector helpen?

Blockchain

Blockchain staat volop in de belangstelling in Nederland, maar ook in Canada. De Canadezen onderzoeken de mogelijkheden hoe deze technologie kan helpen om hun voedselketens transparanter en efficiënter te maken.

VMT blogt: grondstofland Canada wil graan in de blockchain

Barramundi

Waarom voedsel van ver weg halen als je het bij wijze van spreken ook van om de hoek kan halen? In Canada kweken jonge ondernemers hun eigen bladgroenten die groeien op de uitwerpselen van de A barramundi, een Australische zeebaars. Deze vis belandt op de borden van Calgary’s beste restaurants.

VMT blogt: Australische barramundi voeden bladgroenten met ontlasting

Voedselverspilling

In Nederland wemelt het van de initiatieven om voedselverspilling terug te dringen. Ook in Canada dringt het besef door dat het niet meer kan: zomaar voedsel weggooien terwijl er in andere delen mens honger lijden.

VMT blogt: voedselverpilling te lijf

Foto's

Reageer op dit artikel