nieuws

Zeven grote foodpartijen gaan samen strijd aan voor dierenwelzijn

Duurzaamheid & MVO

Zeven grote foodpartijen gaan samen strijd aan voor dierenwelzijn

Nestlé, Unilever, Ikea Food Services, Aramark, Compass Group, Elior Group and Sodexo gaan samen de strijd aan voor dierenwelzijn in een recent opgerichte samenwerkingsverband: Global Coalition for Animal Welfare (GCAW).

Het samenwerkingsverband gaat samen met dierenwelzijnexperts samenwerken om  dierenwelzijn in de voedselketen te verbeteren.

Wereldwijde samenwerking

Volgens Nestlé is het “‘s werelds eerste wereldwijde, door voedselindustrie geleide, samenwerking waarin grote bedrijven en dierenwelzijnsexperts samenwerken aan het op grote schaal verbeteren van de standaard voor dieren. De standaard moet gaan voldoen aan de vraag van consumenten naar voedselproducten gemaakt met dieren die worden gehouden in systemen die een goed welzijn bevorderen.”

Inspanningen bundelen

GCAW hoopt in de eerste helft van 2019 naar buiten te komen met een agenda met actiepunten. Nestlé wil door middel van relaties op te bouwen met spelers in de industrie die gelijkgestemd zijn de inspanningen te bundelen en het huidige systeem in de keten te verbeteren door ‘best practices’ te delen. Daarmee moet het proces zo snel mogelijk verlopen.

Gezondere toekomst

Nestlé geeft aan dat deelname aan dit samenwerkingsverband een vervolg is op eerder gepubliceerd beleid rondom dierenwelzijn in de keten. De producent geeft aan dat dit initiatief bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor mens en dier.  

Reageer op dit artikel