nieuws

GS 1-standaarden gebruikt in de blockchain

Duurzaamheid & MVO

GS 1-standaarden gebruikt in de blockchain

IBM en Microsoft gaan met GS1-standaarden werken in hun blockchaintoepassingen. Vorig jaar al bespraken de partijen de mogelijkheden tot samenwerking. Blockchain bewaakt de veiligheid en betrouwbaarheid van data.

Blockchain zorgt ervoor dat data beter te controleren valt. Het databeheer wordt veiliger en betrouwbaarder, omdat niemand data kan wijzigen zonder medeweten van de rest van de keten. De keten controleert als het ware zichzelf, aldus GS1.

Voedselschandalen

“Jarenlang heeft de standaardisering door GS1 gezorgd voor goede afstemming van processen in de logistiek. Echter: na enkele jaren van voedselschandalen wordt er nu binnen ketens gekeken hoe met productdata kan worden voorkomen dat aanvoerlijnen worden gecorrumpeerd”, aldus GS1 in een persverklaring.

Betrouwbare data

Daar komt bij dat consumenten steeds meer vragen inzicht willen in de herkomst van producten. Daardoor zijn complexere, maar ook betrouwbare data een vereiste, benadrukt de standaardorganisatie. Blockchain maakt het mogelijk om betrouwbare data uit te wisselen.

Reageer op dit artikel