nieuws

Kerry Group neemt meerderheidsbelang in Ojah

Duurzaamheid & MVO

Kerry Group neemt meerderheidsbelang in Ojah

Het Ierse Kerry Group vormt een joint venture met de Nederlandse producent van plantaardige eiwitten. De Ieren worden meerderheidsaandeelhouder in het samenwerkingsverband. De overige aandelen blijven in handen van Korys, de inversteringspoot van de Belgische retailer Colruyt en de huidige eigenaar van Ojah.

Kerry wil verdere stappen maken in plantaardige voeding, waarbij de kennis en expertise van Ojah mooi van pas komt. De joint venture moet nieuwe plantaardige producten voortbrengen en internationale kansen creëren.

Plantaardige eiwitten

Het partnerschap combineert Ojah’s technologische kennis om producten van plantaardige eiwitten te maken en Kerry’s (internationale) internationale netwerk en kennis van de markt.

Flexitariërs

Door nauw samen te werken met Kerry hoopt Ojah beter te kunnen inspelen op de wensen van flexitariërs. “Kerry kan ons met zijn wereldwijde aanwezigheid en wetenschappelijke kennis helpen om unieke plantaardige producten te maken voor een internationaal publiek”, zegt Ojah-directeur Frank Giezen. De partijen maken niet bekend hoe groot het belang van Kerry in Ojah is. 

Reageer op dit artikel