nieuws

Runderslachterij Vion start met productie

Duurzaamheid & MVO

Runderslachterij Vion start met productie

Vion begon afgelopen maand met de productie in de runderslachterij in Leeuwarden. Het bedrijf wil de productie stapsgewijs opschroeven naar een capaciteit van 2500 runderen per week.

Vion stak 20 miljoen euro in de EU-gecertificeerde slachterij die voldoet aan de laatste dierenwelzijns- en milieucriteria.

 

Regionale vleesproductie

Met de nieuwe locatie wil Vion de regionale vleesproductie een boost geven. Zo’n vijfhonderd veehouders doen daarom mee aan het programma Waddenrund.

 

Dierenwelzijn

In het programma dienen de dieren minimaal 120 dagenzes uur per dag buiten in de wei te lopen. Verder mogen de boerderijen maximaal 25 kilometer landinwaarts liggen vanaf de kust van de Waddenzee.

 

De geringe afstand van slachterij naar boerderij borgt een korte transportduur en maakt het naleven van de hoogste dierenwelzijnsnormen mogelijk.

 

Biologisch rundvlees

Ook slacht Vion op de locatie biologische runderen. Het concern wil op die manier inspelen op de toenemende vraag naar biologisch rundvlees. Met de opening van de slachterij in Leeuwarden wil Vion de productie van weiderundvlees en biologisch rundvlees verder stimuleren.

“Wij streven naar een verdere verbetering van kortere productieketens voor de markt en richten ons daarbij op de thema’s transparantie en voedselveiligheid bij de hoogste kwaliteit”, zegt Bernd Stange, COO Beef bij Vion.

Reageer op dit artikel