nieuws

Unilever investeert in kleine boeren

Duurzaamheid & MVO

Unilever investeert in kleine boeren

Unilever, Acumen en de Clinton Giustra Enterprise Partnership (een initiatief van de Clinton Foundation) hebben een Clinton Global Initiative (CGT) ‘Commitment to Action’ gelanceerd met de naam ‘Enhanced Livelihoods Investment Initiative (ELII)’. Met deze vennootschap willen zij het levensonderhoud van 300.000 kleine boeren en hun gemeenschappen in Afrika, Zuid-Azië, Latijns-Amerika en de Caraïbische eilanden verbeteren.

Het doel van de ELII is het versnellen van economische groei en het bestrijden van armoede binnen gemeenschappen met een laag inkomen in de derde wereld. Ook zullen er inclusieve en duurzame waardeketens worden gecreëerd. Er is door de verschillende partijen tien miljoen dollar geïnvesteerd. Het initiatief zal gedurende drie jaar actief zijn.

Inhoud van initiatief

Armoede zal op een marktgerichte manier bestreden worden. Er zullen niet-beursgenoteerde ondernemingen worden gecreëerd ter ondersteuning van de kleine boeren en om hen te koppelen aan Unilever’s wereldwijde leveringsketens en distributienetwerken.

Het creëren van inclusieve en duurzame leveringsketens moet niet alleen zorgen voor kwalitatief goede en betrouwbare bronnen voor basisproducten , maar ook leiden tot welvarende gemeenschappen waarbinnen de kwaliteit van leven is toegenomen.

Barrières

Voor vele kleine boeren is het moeilijk om toegang te krijgen tot voordelige agrarische innovaties die hen kunnen helpen uit de armoede te komen. Ook is het lastig voor de kleine boeren om deze innovaties daadwerkelijk te implementeren. De bedrijven die hen deze producten en diensten verlenen hebben moeite met het bereiken van de kleine boeren en het maken van winst. De investering van Unilever, Acumen en de Clinton Giustra Enterprise Partnership zal deze bedrijven hierbij helpen.

Reageer op dit artikel