nieuws

Wasa CO2-neutraal door reductie en compensatie

Algemeen

Wasa CO2-neutraal door reductie en compensatie

Wasa heeft een volledige koolstofdioxidecompensatie bereikt. Onder andere door zonne-energieprojecten en het promoten van het behoud van het Peruaanse regenwoud kan Wasa jaarlijks 94 duizend ton CO2-uitstoot compenseren.

In 2010 begon de knäckebrödfabrikant met het verkleinen van de ecologische voetafdruk door bijvoorbeeld het aantal volledig recyclebare verpakkingen te verhogen naar 99 procent.

Wasaneutraal

CO2-reductie en -compensatie

Wasa kan zijn uitstoot neutraliseren door deze enerzijds te reduceren en anderzijds te compenseren. Een uitstootverminderende maatregel van Wasa is om meer transport per spoor te laten verlopen in plaats van per vrachtwagen.

De overige 94 duizend ton CO2 die Wasa uitstoot, compenseert het bedrijf door bijvoorbeeld bij te dragen aan diverse VCS-projecten (Verified Carbon Standard). Die creëren sociale, ecologische en economische voordelen die in lijn zijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Reageer op dit artikel