nieuws

Vion komt met nieuw barbecueassortiment

Algemeen

Vion komt met nieuw barbecueassortiment

Vanaf begin mei verkoopt Vion hun nieuwe BBQ Star-assortiment in verschillende landen in Europa via supermarkten. De producten zijn ontwikkeld met behulp van barbecuemeester Jord Althuizen.

BBQ Star bestaat uit drie Beter Leven-varkensvleesproducten met één ster (Spareribs, Porchetta en Pulled Pork) en vier Simmentaler rundproducten (Flat Iron Steak, Côte de Boeuf, Ribeye en Picanha). “Alle producten zijn voorzien van een unieke kruidenrub of  marinade”, zegt Jord Althuizen.

Jord Althuizen

In een reactie aan VMT geeft CCO van Vion Pork, Maiko van der Meer, aan dat Althuizen nauw bij de productontwikkeling betrokken was: “De kruidenrubs en marinades in relatie tot de producten zijn – in samenspraak met Vion – uitgebreid en kritisch door Jord op smaak getest en gefinetuned, met als uiteindelijke resultaat het assortiment zoals dit nu bij 35 XL-stores van Albert Heijn verkrijgbaar is.”

Productontwikkeling

In de ontwikkelingsfase moesten Vion en Althuizen rekening houden met de bereiding van de producten door de consument, thuis.

“De uitdaging zit vooral in de bereiding van de barbecueproducten door kopers. Het betreft zeven kwaliteitsproducten, elk met een eigen bereidingswijze. Bij sommige producten is er sprake van slow-cooking, andere producten zijn sneller gereed qua bereiding”, zegt Van der Meer.

“Op de verpakkingen is een QR-code opgenomen, waarmee de koper via een smartphone een filmpje kan zien waarin Jord hem of haar stap voor stap meeneemt in de bereiding van het product. Op deze manier willen we kopers de ultieme barbecuebeleving meegeven: met de bereidingstips van Jord kan iedereen een grill-master worden in eigen tuin.”

Reageer op dit artikel