nieuws

Sportvoedingsmarkt ruilt zuiveleiwitten in voor plantaardige eiwitten

Algemeen

Sportvoedingsmarkt ruilt zuiveleiwitten in voor plantaardige eiwitten

Innova Market Insights voorspelt dat de sportvoedingsmarkt met ongeveer acht procent per jaar groeit in waarde. Wereldwijd komt dit in 2021 tot een markt van meer dan zeventienmiljard dollar. De voedingsmiddelenindustrie schuift wei en andere zuiveleiwitten aan de kant en grijpt steeds meer naar plantaardige eiwitten.

Meer dan veertig procent van de nieuwe producten die sportvoedingsbedrijven op de markt brengen, zijn plantaardig. Slechts zes procent van de wereldwijde voedingsmiddelenmarkt bestaat uit veganistische producten, maar voor de sportvoedingsmiddelen is dat veertien procent.

Plantaardige eiwitten

Voedingsmiddelenproducenten gebruiken soja-, erwten- en rijstproteïne het meest als eiwitingrediënten. Ook noten en zaden zijn erg in trek.

De samengestelde jaarlijkse groei van sportvoedingsproducten met noten en zaden was 23 procent van 2014 tot en met 2018. Amandelen, pinda’s en zonnebloempitten waren het grootst in 2018.

Bedrijven zijn steeds meer bezig met het verduurzamen van hun assortiment om de groeiende groep veganisten aan te trekken.

Algemene gezondheid

De vraag naar sportvoeding groeit. Bodybuilders, duursporters en topsporters zijn niet meer de enigen die de productgroep consumeren.

Er is een groeiende groep consumenten die vraagt om sportvoeding. Zij gaan voor algemene gezondheid en een actieve levensstijl.

Reageer op dit artikel