nieuws

Samen met Kitchen Republic komt Royal Smilde met een innovatiehub

Algemeen

Samen met Kitchen Republic komt Royal Smilde met een innovatiehub

Kitchen Republic breidt uit. Het bedrijf komt met een nieuw pand met onder andere voedselveilige productie-units. Het doel is om kruisbestuiving tussen voedingsmiddelenstartups en grotere bedrijven te faciliteren. Smilde zette als eerste levensmiddelenbedrijf een handtekening onder het samenwerkingscontract.

“Hier kunnen we buiten bestaande organisatiestructuren, zelfstandig nieuwe concepten bedenken, maken en testen,” zegt Vinay Dharampal, de voorman van Smilde Futura, het innovatieplatform van Royal Smilde.

“Wij proberen nieuwe dingen uit op nieuwe terreinen, testen dat, zien potentie, en de organisatie schaalt vervolgens de kansrijke concepten op in één van de vijf fabrieken van Smilde,” aldus Dharampal.

Bart-Jan Veldhuizen, oprichter van Kitchen Republic, is ook enthousiast over de samenwerking: “Het vertrouwen van Royal Smilde in ons bedrijf is vanaf het begin heel groot geweest. Daar zijn we ontzettend trots op. Dit contract is daarvan het bewijs.”

Reageer op dit artikel