nieuws

Oatly vermeldt CO2-uitstoot op verpakking

Algemeen

Haverdrinkmerk Oatly vermeldt de klimaatvoetafdruk van hun producten en verpakkingen. Vanaf nu labelt het alle producten met een cijfer dat de klimaatimpact van het product weergeeft.

Oatly vermeldt CO2-uitstoot op verpakking

Oatly drukt de impact uit in equivalenten van koolstofdioxide (CO2-eq), de rekeneenheid om de bijdrage van broeikasgassen aan het broeikaseffect te kunnen vergelijken.

Reguliere etikettering

Het merk geeft aan dat het vermelden van de CO2-equivalenten consumenten helpt om een geïnformeerde keuze te maken en maakt duidelijk hoeveel meer duurzaam haverdrink is ten opzichte van zuivel.

Bovendien zegt Oatly dat het declareren van de klimaatvoetafdruk niet veel afwijkt van de regels voor de etikettering van voedingswaarden. Het vergt tijd en moeite om leveranciers hierbij te betrekken, maar dat heeft Oatly niet tegengehouden.

“Het moet gemakkelijk zijn om op een manier die je al gewend bent gelijk te zien welke impact voedsel heeft op het klimaat. Hopelijk zullen consumenten deze transparantie eisen van andere voedselproducenten en zal de voedingsindustrie hier gehoor aan geven en hun gegevens delen met de consumenten,” zegt Carina Tollmar, duurzaamheidsdirecteur bij Oatly.

Reageer op dit artikel