nieuws

Nieuwe gepatenteerde methode om forse suikerreductie te bereiken in light coladranken

Algemeen

Nieuwe gepatenteerde methode om forse suikerreductie te bereiken in light coladranken

Lightversies van cola bevatten zoetstoffen als aspartaam en sucralose. Greg Aharonian van KukaXoco vindt dat de smaak van deze dranken teveel afwijkt van de klassieke dranken: “Ontwikkelaars en onderzoekers van grote frisdrankenbedrijven hebben bij het ontwikkelen van lightversies van cola teveel gefocust op de zoetheid en niet genoeg op de smaak.” Aharonian heeft een manier gevonden om de smaak van cola light te veraangenamen.

Het toevoegen van gedecocaïniseerd cocabladextract veraangenaamt de smaak van cola light. Dit blijkt uit een patent voor methoden en samenstellingen voor het verbeteren van de smaak van lightversies van cola en andere dranken.

Neem nou een blikje cola light dat alleen gezoet is met aspartaam. Voeg aan de 220 milliliter cola een theelepel gedecocaïniseerd coca-extract en vijf gram suiker toe. Aharonian schrijft in een artikel dat de smaak van deze mix hem evengoed bevalt als reguliere cola. Dat vindt hij opvallend voor een suikerreductie van tachtig procent.

Het gedecocaïniseerd coco-extract is geen zoetstof. Het is een aromatische smaakmaker die nieuwe mogelijkheden voor suikerreductie biedt.

Chocolade

In datzelfde artikel door Aharonian over de methode vergelijkt hij chocolade met cola. Beide producten hebben hetzelfde probleem: ze bevatten veel suiker en als de producent de suiker uit de receptuur zou halen, dan zou het bij consumenten uit de gratie vallen.

Bovendien bevatten beide producten cafeïne, een mild psychoactieve middel. Het gedecocaïniseerd coca-extract kan daarom ook helpen om de bitterheid van cacao te reduceren. Zo zou het toevoegen van gedecocaïniseerd cocabladextract ook voor een forse suikerreductie in chocolade kunnen zorgen.

KukaXoco is een Amerikaans bedrijf dat werkt met gedecocaïniseerd cocabladextract om de bitterheid van cacao te reduceren.

Samenwerkingsverbanden

Aharonian wil gelicentieerde overeenkomsten sluiten met producenten van cola lights en chocolade. De bedrijven kunnen dan samen met KukaXoco werken aan de beste verhoudingen en samenstellingen om tot de meest ideale lightversies van hun product te komen.

Bovendien wil hij graag samenwerken met cocabedrijven in Zuid-Amerika, zodat Zuid-Amerikanen van zijn ontdekking kunnen profiteren en niet grote multinationals.

Reageer op dit artikel