nieuws

Meerderheidsbelang Magioni voor Dr. Oetker: ‘Met financiering komen mogelijkheden’

Algemeen

Meerderheidsbelang Magioni voor Dr. Oetker: ‘Met financiering komen mogelijkheden’

Manon van Essen, de oprichter van het groentepizzabedrijf Magioni, heeft een meerderheid van haar bedrijf aan Dr. Oetker verkocht.

Van Essen zegt: “Van start-up naar scale-up gaat niet zonder slag of stoot. Wij waren op zoek naar een professionaliseringsslag om onze internationale ambities waar te maken.”

Financiële details over de deal werden niet naar buiten gebracht. “De financiering zal dan ook met name gebruikt worden voor verdere internationalisering en het vormgeven van nieuwe innovaties. Hiervoor kunnen we nu leunen op de kennis en expertise van Dr. Oetker,” aldus Van Essen.

Food Future Event

Op het Food Future Event van VMT gaf Van Essen nog aan dat zij niet zat te wachten op een overname, ondanks de bijna wekelijkse aanbiedingen. De reden die zij hiervoor gaf, was dat ze met haar eigen team gezonde voeding naar buiten toe uit wil dragen.

Waitrose

Supermarktketen Waitrose begon in juli 2018 met de verkoop van Magioniproducten in het Verenigd Koninkrijk. In een reactie aan Sprout over dit nieuws zei Van Essen: “Als mensen heel veel geld over hebben (voor een overname, red), mogen ze contact opnemen. Het voordeel is dat je met betere financiering nog veel sneller dingen kunt doen.”

Reageer op dit artikel