nieuws

Lipton Ice Tea introduceert gerecyclede, plastic festivalfles

Algemeen

Lipton Ice Tea introduceert gerecyclede, plastic festivalfles

De nieuwe festivalfles van Lipton Ice Tea is een PET-fles van honderd procent gerecycled plastic. Met de festivalfles gaat Lipton Ice Tea naar festivals. Een statiegeldsysteem stimuleert festivalbezoekers stil te staan bij het belang van recycling.

Alleen bij festivals van de organisatie Apenkooi geldt het statiegeldsysteem. Mensen kunnen de flesjes aan de bar inleveren. Daarna gaan ze naar een verwerker die er grondstoffen voor verpakkingsmateriaal van maakt.

Duurzaamheidsdoelen

Lipton Ice Tea geeft aan dat de festivalfles de opkomst aangeeft van grotere duurzaamheidsdoelen.

Volgend jaar zijn alle Liptonflessen volledig recyclebaar en in 2023 zal het merk enkel honderd procent gerecycled plastic gebruiken.

Joost Houben van Lipton Ice Tea Benelux zegt: “Het op grote schaal produceren van transparant RPET dat geschikt is voor het verpakken van voedingsmiddelen is op dit moment nog lastig vanwege de zeer grote vraag en een relatief klein aanbod.”

Houben is trots dat het is gelukt: “Dat het team dit ook nog eens binnen een zo grote en relevante doelgroep doet tijdens festivals, maakt de cirkel rond.”

DGTL

De festivalfles werd geïntroduceerd op het duurzame DGTL-festival in Amsterdam afgelopen Paasweekend.

Gedurende de zomer zal Lipton de festivalfles gebruiken om zijn ice teaproducten in te serveren tijdens zoveel mogelijk festivals. Consumenten die een cocktail van het merk kopen, krijgen geen plastic rietje of deksel.

Reageer op dit artikel