nieuws

Kipster zet eerste stappen buiten Benelux

Algemeen

Kipster zet eerste stappen buiten Benelux

De Rabobank en Kipster hebben een financieringsovereenkomst ondertekend die de internationale groei van Kipster verder kan versnellen. Details over de overeenkomst werden niet naar buiten gebracht.

Vooral in de Europese Unie en de Verenigde Staten ziet Kipster kansen voor groei. Het bedrijf is in gesprek met onder andere partijen in Duitsland, Frankrijk en de VS. Ook is Kipster bezig met de bouw van nieuwe boerderijen in Nederland en België.

Kipster geeft aan dat beide partijen met de overeenkomst de toonaangevende positie van de Nederlandse landbouwsector onderstrepen.

Klimaatneutrale eieren

Kipster produceert klimaatneutrale eieren. Dit komt mede doordat de kippen etensresten te eten krijgen.

Voedselverspilling

Ruud Zanders, directeur van Kipster, zegt: “Onze kippen waarderen afdankertjes, zoals misbaksels of gebroken beschuit, van bijvoorbeeld grote bakkerijen op tot eieren. De kippen hebben een circulaire functie in ons systeem en gaan voedselverspilling tegen.”

“Als je bedenkt dat wereldwijd zeventig procent van alle landbouwgrond bestemd is voor landbouwdieren, en dertig procent van alle granen in veevoer gaat, dan is het wel duidelijk dat we op zoek moeten naar fundamenteel andere systemen om de groeiende wereldbevolking te voeden. We zijn blij met de Rabobank die ons financiert en we waarderen het dat de bank zich openstelt voor onze kritische en soms wat radicale zienswijze”, aldus Zanders.

Reageer op dit artikel