nieuws

Gezondheid ook trend in vleesindustrie in Azië en Australië

Algemeen

Gezondheid ook trend in vleesindustrie in Azië en Australië

Stijgende levensstandaarden en een toenemend gezondheidsbewustzijn zorgen ervoor dat consumenten in toenemende mate kiezen voor vleesproducten met claims voor gezondheid en welzijn. De vleessector in de Aziatische en Grote Oceaanstreek (APAC) zal daarom met 3,4 procent groeien tussen 2018 en 2023.

Dit meldt data-analysebedrijf GlobalData in hun verslag Opportunities in the Asia-Pacific Meat Sector: Analysis of Opportunities Offered by High-Growth Economies. De Grote Oceaanstreek, of Pacific Rim, omvat onder andere Australië en Nieuw-Zeeland.

GlobalData verwacht dat Australië het meest zal bijdragen aan de groei van de vleesindustrie met gezondheid- en welzijnsclaims in de APAC-landen. Het groeiend obesitasprobleem in Australië zorgt voor een grotere vraag naar vetarme vleesproducten.

In Hong Kong zijn ‘van nature gezond’-vleesproducten het meest gewild.

Lokale productie

Vers vlees is nog steeds leidend in de vleesindustrie, maar GlobalData verwacht dat de categorie bevroren vlees snel zal groeien in de periode tot 2023.

Lokaal geproduceerd vlees zal de meeste groei qua volume kennen.

Reageer op dit artikel