nieuws

EFSA breidt aanvraagondersteuning voor mkb uit

Algemeen

EFSA breidt aanvraagondersteuning voor mkb uit

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA heeft nieuwe ondersteuningsinitiatieven opgezet voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Mkb’ers kunnen hulp krijgen bij het voorbereiden en indienen van een aanvraag voor gereguleerde voedingsmiddelen.

EFSA biedt activiteiten aan die mkb’ers ondersteunen bij hun administratie omtrent het aanvragen van toevoegingsmiddelen voor diervoeders en nieuwe voedingsmiddelen.

De bedrijven kunnen bijvoorbeeld contact opnemen met EFSA om te vragen naar specifieke administratieve aspecten bij hun aanvraag.

Register mkb

EFSA zal ook de ingediende aanvragen controleren en relevante mededelingen en herinneringen over de belangrijkste mijlpalen van het aanvraagtraject met de mkb delen. Via een Status tracker kan het bedrijf de status van de aanvraag controleren.

Bovendien maakt EFSA een register met middelgrote- en kleine bedrijven die geïnteresseerd zijn in gereguleerde producten en de activiteiten van EFSA.

Makkelijk toegankelijke aanvraagondersteuning

De ondersteuningsactiviteiten van EFSA komen voort uit een proefproject waarin de voedselautoriteit het administratieve proces rondom het aanvragen van markttoelating voor producten met gereguleerde stoffen.

Uit de pilot kwam naar voren dat ondersteuningsacties voor het mkb eenvoudig, makkelijk toegankelijk, flexibel en al vroeg in het aanvraagproces beschikbaar moeten zijn. EFSA heeft deze initiatieven gestart om te testen of ze werken voor de bedrijven.

Reageer op dit artikel