nieuws

Campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ informeert over recyclebaarheid drankenkartons

Algemeen

Campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ informeert over recyclebaarheid drankenkartons

Zuivelpak komt met een nieuwe campagne: Zuivelpak volledig recyclebaar. In de campagne ligt de aandacht op de recyclebaarheid van kartonnen drankenverpakkingen.

De Nederlandse brancheorganisatie van drankenkartonproducenten Hedra en de branchevereniging van de supermarkten en foodservice CBL werken in de campagne samen om consumenten bij te brengen hoe drankenkartons gerecycled worden.

Gemeentes pakken dit verschillend aan, maar vaak zamelen zij drankenkartons in via een P(M)D-bak. Soms scheiden gemeentes de kartons pas achteraf met behulp van een sorteerinstallatie.

Drankenkartons

Jaarlijks gebruiken Nederlandse huishoudens ongeveer driehonderd drankenkartons. De meesten hiervan zijn zuivelpakken. Het recyclen hiervan gebeurt steeds vaker zegt Zuivelpak.

Drankenkartons bestaan uit karton, een laagje plastic en eventueel een aluminiumlaagje. Deze materialen zijn allemaal te recyclen, leert de Zuivelpak volledig recyclebaarcampagne de consument.

Inge Eggermont, directeur Hedra van zegt: “We zijn trots op de recycling van drankenkartons. Door de grondstoffen opnieuw in te zetten, verlagen we de milieudruk en dragen we bij aan de totstandkoming van een circulaire economie. Het is mooi dat we consumenten via deze weg kunnen vertellen hoe het zit met de recycling van drankenkartons.”

Voedselverspilling

De zuivelindustrie, supermarktbranche en drankenproducenten willen met Zuivelpak de consumenten informeren over drankenkartons. Zuivelpak volledig recyclebaar is de derde Zuivelpakcampagne. In de eerste campagne richtte Zuivelpak zich op voedselverspilling en onderrichtte consumenten in het vouwen van pakken.

Met de tweede campagne informeerde Zuivelpak consumenten over hernieuwbare grondstoffen die in toenemende mate gebruikt worden voor drankenkartons.

Reageer op dit artikel