nieuws

Vion hevelt de versproductie over naar Boxtel

Algemeen

Vion gaat de productielocatie in Boxtel moderniseren. Het heeft hier 35 miljoen euro voor uitgetrokken. Het vleesbedrijf wil hiermee de versketen verkorten door de vers-activiteiten van Scherpenzeel naar Boxtel te halen.

De verplaatsing omvat middelverwerking, interne logistiek en overige vers-activiteiten, waaronder spareribs. Het plan moet medio 2021 gerealiseerd zijn.

Het merendeel van de ruim 120 medewerkers die bij Vion Scherpenzeel gekoppeld aan vers-activiteiten in dienst zijn, wordt naar verwachting herplaatst binnen de Vion-vestigingen in Boxtel, Apeldoorn en Groenlo, of stroomt uit vanuit natuurlijk verloop.

Ook het merendeel van de betrokken flex-medewerkers in Scherpenzeel kan naar verwachting aan de slag in Boxtel. Vion verwacht dat een twintigtal medewerkers niet herplaatst kan worden.  Door de doorlooptijd van twee jaar kan dit aantal afnemen.

Reageer op dit artikel