nieuws

Verstegen verduurzaamt witte peper met regenerative agroforestry

Algemeen

Verstegen verduurzaamt witte peper met regenerative agroforestry

Verstegen Spices & Sauces gaat zich toeleggen op regenerative agroforestry (voedselbossen) om de productie van witte peper te verduurzamen.

Regenerative agroforestry op het Indonesische eiland Bangka verhoogt de landbouwproductiviteit, versterkt biodiversiteit en gaat klimaatverandering tegen. Voor de boer resulteert dit in een stabiel inkomen en gespreide bedrijfsrisico’s, volgens Verstegen.

Duurzaam landbouwsysteem

Het landbouwsysteem bestaat uit drie lagen. De onderste laag bevat, onder ander, gember en kurkuma. Struiken met specerijen (waaronder witte peper), bessen en vruchten maken de middelste laag. De bovenste laag bestaat uit fruit- en notenbomen.

De oogst is divers, waardoor de boer een gelijkmatig inkomen heeft.

reNature

Verstegen heeft de handen ineengeslagen met reNature om de duurzame voedselbossen te bereiken. reNature is een Nederlandse stichting die internationaal opereert om boeren te helpen bij het overstappen op het duurzame landbouwsysteem.

Dit doet de stichting door lokale agroforestry-experts te vragen workshops te geven aan de boeren, lokale gemeenschap en vrijwilligers.

Reageer op dit artikel