nieuws

Veolia en Nestlé werken samen om plasticlekkages tegen te gaan

Algemeen

Veolia en Nestlé werken samen om plasticlekkages tegen te gaan

Projecten in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Europa door Veolia en Nestlé moeten plasticlekkages in het milieu tegengaan. De bedrijven gaan samenwerken om plastic materiaal te verzamelen, sorteren en recyclen.

De partners gaan onderzoek doen naar technologieën die het mogelijk maken om haalbare recyclingsmodellen op te stellen. Veolia levert hiertoe expertise op het gebied van terugwinning en recycling van hulpbronnen, want lekkages van plastic uit de plastickringloop komen vooral voor bij de afvalverwerking.

Uiteindelijk moeten de resultaten helpen Nestlé’s doel om voor 2025 35 procent van zijn waterverpakkingen uit gerecycled materiaal te laten bestaan te behalen. Datzelfde geldt voor vijftien procent van alle verpakkingen van de multinational.

Reageer op dit artikel