nieuws

Unilever Global Foods Innovation Centre wint twee BREEAM-prijzen

Algemeen

Unilever Global Foods Innovation Centre  wint twee BREEAM-prijzen

Het Europese innovatiecentrum van Unilever dat wordt gebouwd op de campus van de Universiteit van Wageningen (WUR) viel in de prijzen tijdens de internationale BREEAM Awards in Londen.

Het gebouw op de WUR-campus won de Global Design Award in de categorie Commercial Projects en de Your BREAAM Award, de publieksprijs.

Het project van Unilever en Dura Vermeer werd gekozen vanwege, onder andere, inspirerende werkruimtes en open uitstraling. De geplande oplevering van de Global Foods Innovation Centre is mei 2019.

Het gebouw had de hoogste score in de categorie Commercial Projects. Gezondheid, flexibiliteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit werden allemaal meegenomen tijdens het ontwerpen. Dit leverde eerder een Outstanding-ontwerpcertificaat op.

Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven werden goed vertegenwoordigd op de nominatielijst. Ook groenten- en fruitbedrijf Scherpenhuizen B.V., Van Gelder groente & fruit en groentenleverancier Van Oers United B.V. stonden op de shortlist.

BREEAM-keurmerk

De Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) beoordeelt nieuwbouw en bestaande gebouwen op het gebied van duurzaamheid. Een hoge score betekent een lage milieu-impact.

Het toevoegen van een daktuin bijvoorbeeld is een goede manier van isoleren en maakt dat werknemers zich prettiger voelen. Dit werkt stimulerend.

Reageer op dit artikel