nieuws

Tate & Lyle verkoopt haveringrediëntentak

Algemeen

Tate & Lyle verkoopt haveringrediëntentak

Tate & Lyle verkoopt zijn haveringrediëntentak die in Kimstad (SE) zit. Op 29 maart 2019 voltooit het bedrijf de koop.

De Zweedse landbouwcoöperatie Lantmännen neemt de onderneming over.

Een woordvoerder van Tate & Lyle zei in een reactie tegen VMT: “Er werken ongeveer 35 mensen in Kimstad. De faciliteit produceert momenteel voedsel- en cosmetische haverproducten zoals PromOat Haver Beta Glucan en PrOatein Haverproteïne, voor gebruik in voedingsmiddelen, dranken, supplementen, cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging.”

De financiële kant van de verkoop werd niet toegelicht.

Bedrijfsvoering

De verkoop van de haveringrediëntentak door Tate & Lyle is het gevolg van een strategische herziening van de bedrijfsvoering. Tate & Lyle vindtdat dit onderdeel niet langer past in de voedselcategorieën waar het zich mee bezighoudt.

Reageer op dit artikel