nieuws

Joint venture DSM en Cargill gaat steviaproducten produceren

Algemeen

Joint venture DSM en Cargill gaat steviaproducten produceren

De gezamenlijke onderneming van DSM en Cargill Avansya is goedgekeurd. Avansya maakt calorievrije zoetstoffen van steviabladeren zonder een bittere smaak door middel van een speciaal fermentatieproces.

De onderneming maakt gebruik van de nieuwe fermentatiefabriek van Cargill in Blair (US). Cargill verwacht dat deze in de zomer van 2019 operationeel is.

Stevia

Avansya brengt steviolglycosiden uit onder de naam: EverSweetTM. De calorievrije of –arme zoetstoffen komen voort uit een fermentatieproces van stevia en een speciale bakkersgist.

Het fermentatieproces is nodig om veel Reb M en Reb D steviolglycosiden te krijgen uit zo weinig mogelijk steviaplantjes. Slechts één procent van het steviablad bestaat uit deze glycosiden.

Suikerreductie

In november 2018 maakten beide bedrijven hun plan wereldkundig. Ze bieden voedingsmiddelenproducenten zo de kans om aan de suikerreductievraag van hun klanten te voldoen.

Reageer op dit artikel