nieuws

Inschrijving voor FNLI Award geopend

Algemeen

Inschrijving voor FNLI Award geopend

Op 10 oktober 2019 reikt de Federatie Nederlandse levensmiddelenindustrie (FNLI) voor het eerst de FNLI Award uit. Inschrijven of voordragen kan tot 29 april.

Individuen of teams van FNLI-lidbedrijven kunnen de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’ winnen voor vernieuwende projecten.

De FNLI Award is voor de mensen achter vernieuwende projecten die mogelijke grote maatschappelijke en/of economische impact teweegbrengen. In het reglement staat ook, bijvoorbeeld, dat het zwaartepunt van de ontwikkeling in Nederland moet liggen.

Duurzaamheid

Met de Award wil de FNLI de mensen achter de duurzaamheidsontwikkelingen centraal stellen. Veel bedrijven zijn bezig met duurzaam verpakken, energie- en koolstofdioxidebesparing, terugdringen van voedselverspilling, en dergelijke.

Een jury, onder leiding van FNLI-bestuursvoorzitter Bas Alblas, beoordeelt de inzendingen. De jury beschouwt, onder andere, de potentiële impact, de mate van vernieuwing en de rol en bijdrage van de betrokken personen of teams.

Begin juli maakt de jury de genomineerden voor de FNLI Award 2019 bekend. Van de inzendingen kiest de jury hiertoe drie partijen.

De FNLI reikt de FNLI Award uit op de FNLI jaarbijeenkomst. Inschrijven of voordragen van kandidaten kan tot 29 april 2019. De winnende partij krijgt, onder meer, een geldbedrag en mag een jaar lang de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’ voeren.

Reageer op dit artikel