nieuws

Food Future Event: borging productintegriteit en praktijkervaringen

Algemeen

Food Future Event: borging productintegriteit en praktijkervaringen

Experts in de voedingsmiddelenindustrie zijn het erover eens: voedselfraude is hardnekkig, nooit helemaal uit te roeien en van alle tijden. Wel komen er steeds meer en betere tools voor de industrie die de risico’s om voedselintegriteit te borgen. Een mooie update daarvan inclusief praktijkcases komen aan bod op het Food Future Event op 9 april.

Zo zal Marjan De Bock-Smit Oprichter/CEO van SIM tijdens de sessie ‘Productintegriteit aangescherpt door IFSingaan op de meest prangende issues rond voedselfraude en inzoomen op de acties die de voedselketen hierop inmiddels onderneemt. Johan Hulleman, manager Duurzaamheid & Kwaliteit bijJumbo Supermarkten zal ingaan welke effecten de voedselfraudegevallen hebben op de retail. En welke acties onderneemt Jumbo om voedselfraude te managen?

Implementatie

Verder wordt er deze dag gesproken over implementatie. Allereerst vertelt Julia Füellenbach, IFS Technical Project Manager hoe de Product Integrity Audit (PIA) van IFS  tot stand kwam. De voor- en nadelen worden belicht evenals een handreiking voor implementatie in je bedrijf. Bert Urlings, Director Quality Assurance and Public Affairs, Vion gaat vervolgens in op de praktijkervaringen met de pilot van de IFS PIA. 

Lagerhuisdebat: Welke toekomst is er voor blockchain in food?

In dezelfde zaal is het laatste deel van de middag gewijd aan een lagerhuisdebat over de toekomst van blockchain in food onder leiding van Leontien Hasselman-Plugge CEO SIM. Hoor van de blockchainbeliever Bart van Maarseveen (The Fork) over wat er allemaal gaat veranderen. Hoor van ervarings-deskundige Marianne van Keep (Verstegen Spices & Sauses) hoe zijhierover denkt na een succesvolle pilot met een echte publieke blockchain.

Bekijk het complete programma  van het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein hier of schrijf u via deze link direct in.

Reageer op dit artikel