nieuws

FairBeleg komt met vegetarische filet americain (update)

Algemeen

FairBeleg komt met vegetarische filet americain (update)

FairBeleg, een merk van Offerman, brengt een vegetarische filet americain uit. Zuivel staat aan de basis van het hartige broodbeleg. De filet americain en een alternatief met pesto zijn vanaf volgende week verkrijgbaar.

De filet americain is volledig vegetarisch en rijk aan ijzer. Het product is dan ook veilig voor mensen met een verminderde weerstand en zwangere mensen.

Onder andere melk, eieren en tarwe-eiwit maken de bite van de filet americain en de filet americain vergelijkbaar met die van reguliere filet americain volgens FairBeleg.

De producten zijn niet verkrijgbaar in supermarkten, maar wel in diverse groothandels.

Tegengaan van voedselverspilling

De filet americain is ontwikkeld in opdracht van FairBeleg. Hierbij is gelet op voedselverspilling, waardoor er is gekozen om de spread per portie te verpakken. Eén portie van 35 is voldoende voor het beleggen van één boterham.

Andere producten

De vegetarische filet americain van FairBeleg is overigens niet het enige alternatief voor de reguliere filet americain. In supermarkten zijn er meerdere opties te koop. Smæck, bijvoorbeeld, heeft een vegetarische Crème Américain Naturel. Deze is ook op basis van zuivel en te koop in retail.

Andere vegetarische filet americains zijn van, onder andere, de Vegetarische Slager en Garden Gourmet. Kips verkoopt een veganistisch alternatief op basis van tarwe-eiwitten. Deze zijn te koop in supermarkten.

Hartig beleg

Offerman kwam in medio 2018 met het merk FairBeleg voor hartig broodbeleg in portieverpakkingen en verpakkingen per tien plakken met, bijvoorbeeld, kaas of ham. Offerman maakt onderdeel uit van de Belgische verse voedingsgroep Ter Beke.

Reageer op dit artikel