nieuws

DNV GL en NDS gaan samen voor digitale voedselveiligheidswaarborging

Algemeen

DNV GL en NDS gaan samen voor digitale voedselveiligheidswaarborging

DNV GL en het Zuid-Koreaanse Nongshim Data System (NDS) hebben een memorandum van overeenstemming getekend om samen te werken aan de doorontwikkeling van digitale hulpmiddelen voor voedselveiligheid en traceerbaarheid. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Global GFSI Food Safety Conference.

Voor de samenwerking levert NDS ICT-oplossingen, zoals sensoren en blockchain, en DNV GL brengt zijn ervaring in bevoorradingsketenbeheer en gegevensvalidatie in.

Ketentransparantie

DNV GL geeft aan dat transparantie het belangrijkste aspect van de is. “Het overbruggen van vertrouwenskloven is vooral belangrijk in de voedingsmiddelenindustrie. Consumenten hebben een sterke, en gerechtvaardigde, behoefte aan gecontroleerde productinformatie vanuit de sector,” zegt Luca Crisciotti, directeur bij DNV GL.

Blockchain en voedselveiligheid

Joong-won Kim, directeur van NDS, ziet ernaar uit om de ICT-toepassingen, die in Zuid-Korea al gebruikt worden, breder uit te dragen.

“Blockchain wordt beschouwd als het krachtigste platform om voedselveiligheid te garanderen. We hebben een blockchainplatform ontwikkeld dat gespecialiseerd is in traceerbaarheid van voedingsmiddelen,” aldus Kim.

Italiaanse wijn

Eerder bracht DNV GL met behulp van VeChain Thor My StoryTM uit. Hiermee kunnen bedrijven blockchaintechnologie gebruiken om productgegevens met consumenten te delen.

De Italiaanse wijnsector was de eerste die gebruikmaakte van de technologie.

Reageer op dit artikel