nieuws

Cargill wil Belgische chocoladeleverancier Smet overnemen

Algemeen

Cargill wil Belgische chocoladeleverancier Smet overnemen

De cacao- en chocoladetak van Cargill is in een vergevorderd stadium om het Belgische Smet over te nemen. Smet bevoorraadt gourmetklanten, zoals cateraars en restaurants, met chocolade- en decoratieproducten.

Betrokken werknemersvertegenwoordingsorganisaties moeten de overname nog goedkeuren. Met de overname zijn twee productielocaties (in Polen en België) en ongeveer negentig werknemers gemoeid.

Chocoladeketen

Cargill wil met het internationale distributienetwerk van Smet groeien in het zogenoemde ‘gourment’-segment.

“We kunnen ons productportfolio verder uitbreiden samen met onze diensten aan chefs en chocolatiers, bakkerijen, horeca en de food-service industrie”, zegt Inge Demeyere, directeur van Cargill’s Europese chocoladeactiviteiten.

Theo Graban, lid van de Raad van Bestuur van Smet, heeft vertrouwen in de toekomst: “Cargill biedt ons een unieke kans om onze klanten te bedienen via een wereldwijde, geïntegreerde cacao- en chocoladewaardeketen, een gerenommeerde aanpak voor duurzaamheid en een uitgebreide expertise in chocolade.”

Reageer op dit artikel