nieuws

Beneo steekt €4,3 miljoen in productie van plantaardige eiwitten

Algemeen

Beneo steekt €4,3 miljoen in productie van plantaardige eiwitten

De groeiende vraag naar plantaardige eiwitten wereldwijd heeft Beneo ertoe bewogen om €4,3 miljoen in een nieuwe productieplant in Wanze (BE) te investeren.

De fabriek is onderdeel van de bestaande BioWanzefabriek, een bioraffinaderij die ethanol en voedingsmiddelen voor mens en dier produceert. Hiervoor gebruikt het de complete grondstof om producten te maken zonder afvalstroom.

De fabriek zal vooral tarwe-eiwitten gaan produceren. In 2018 was dit het meest gebruikte plantaardige eiwit in nieuwe vleesvervangers.

Groep Südzucker

BioWanze, een dochteronderneming van CropEnergies, gaat de nieuwe productielocatie bedienen. CropEnergies is onderdeel van Groep Südzucker, waar Beneo ook onderdeel van uitmaakt.

Christoph Boettger, lid van de bestuursraad van Beneo, is tevreden: “We zijn verheugd om samen te werken met ons zusterbedrijf CropEnergies en het team bij BioWanze.”

André Tonneaux, bestuurder bij BioWanze, kijkt ook uit naar de samenwerking en heeft ideeën over de toekomst: “Naast het uitbreiden van productiemogelijkheden, zal deze investering toekomstgroei verzekeren en zal het belangrijke werkgelegenheid bieden voor Wallonië.”

Food Future Event: Alternatieve eiwitten, wat vertellen we de consument?

Plantaardige en andere alternatieve eiwitten komen ook aan bod op het Food Future Event op 9 april in Nieuwegein. In de sessie Alternatieve eiwitten, wat vertellen we de consument? gaan we in op de uitdagingen van alternatieve eiwitten zoals insecten en kweekvlees.

Bekijk het complete programma  van het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein hier of schrijf u via deze link direct in.

 

Reageer op dit artikel