nieuws

Van Loon Group wil vleesactiviteiten Enkco Foodgroup overnemen

Algemeen

Van Loon Group wil vleesactiviteiten Enkco Foodgroup overnemen

Van Loon Group (VLG) heeft zich voorgenomen de vleesactiviteiten van de Eerste Nederlandse Keurslagers Coöperatie (Enkco) over te nemen.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de ondernemingsraden van de beide bedrijven moeten de transactie nog goedkeuren.

Enkco Foodgroup gaat na het afstoten van de vleesactiviteiten verder onder de naam Vivera Foodgroup. Het bedrijf bestaat uit merken als Culifrost, Dutch Tofu Company en Vivera. Hiermee wil Enkco Foodgroup snel groeien op de Europese markt voor vegetarische en plantaardige vleesvervangers.

Als de ACM en ondernemingsraden akkoord gaan met het voorstel, gaat de productie in anderhalf jaar gefaseerd over naar locaties van Van Loon Group.

Out-of-Home-markt

Enkco-directeur Willem van Weede is tevreden over de aankomende transitie: “Met Van Loon als het nieuwe moederbedrijf kan beter invulling worden gegeven aan de ambitie van Enkco om een innovatieve en sterke partner te zijn in de Out-of-Home-markt voor vlugklaar vleesproducten.”

Erik van Loon, bestuursvoorzitter VLG, ziet een mooie toekomst: “Zowel het merk als het kwalitatief hoogstaande productassortiment en het klantenportfolio van Enkco zijn een versterking van ons bedrijf, waarmee we onze positie in de Out of Home-markt verder uit kunnen bouwen. Dit past precies binnen de doelstellingen die we ons gesteld hebben voor de komende jaren.”

Reageer op dit artikel