nieuws

Swinkels Family Brewers krijgt nieuwe directievoorzitter

Algemeen

Swinkels Family Brewers krijgt nieuwe directievoorzitter

Peer Swinkels wordt per 17 april 2019 de nieuwe directievoorzitter van Swinkels Family Brewers nadat Jan-Renier Swinkels de functie twaalf jaar lang heeft bekleed. Jan-Renier Swinkels heeft 33 jaar een actieve rol in het bedrijf gehad.

Onder Jan-Renier Swinkels’ leiding is het bedrijf gegroeid. Dit komt door, onder andere, de overname van de brouwerij Palm, De Hoorn en Rodenbach, de uitbreiding van Holland Malt, de ontwikkeling van brouwerij Habesha in Ethiopië en de recente overnames van Bier&cO en brouwerij de Molen.

Driehonderd jaar Bavaria

De overgang naar een nieuwe directievoorzitter gaat gepaard met het driehonderdjarige jubileum van de Bavariabrouwerij. J.-R. Swinkels geeft aan dat dit een goed moment is om terug te treden.

“Voor mij is dit het perfecte moment om het stokje over te dragen, nu wij het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria vieren en ik ruim twaalf jaar leiding heb mogen geven aan dit prachtige familiebedrijf. Tijdens mijn carrière bij het bedrijf heb ik verdere invulling kunnen geven aan de groeistrategie en vele hoogtepunten meegemaakt”.

Peer Swinkels

Ook over zijn neef Peer is Jan-Renier Swinkels te spreken: “Als familiebedrijf blijf je succesvol als je op tijd plaats maakt. Ik heb het volste vertrouwen in Peer als mijn opvolger en verwacht dat het bedrijf onder zijn leiding een prachtige toekomst tegemoet gaat”.

Peer Swinkels maakt sinds 2004 onderdeel uit van het directieteam van Swinkels Family Brewers. Hij bekleedde voornamelijk de functie van chief commercial officer.

Directiestructuur

Peer Swinkels zal als directeur samen met de chief financial officer (wordt nog geworven) leiding geven aan de drie eenheden Holland Malt, Swinkels Family Brewers N.V. en Habesha. Alle drie de onderdelen krijgen meer autonomie.

Reageer op dit artikel