nieuws

Cargill en WFP zoeken deelnemers voor Global Innovation Challenge for Zero Hunger

Algemeen

Cargill en WFP zoeken deelnemers voor Global Innovation Challenge for Zero Hunger

De Global Innovation Challenge for Zero Hunger van Cargill en World Food Programme (WFP) moet honger wereldwijd duurzaam oplossen.

Cargill en de NGO organiseren een trainingskamp van 13 tot en met 17 mei 2019 in München voor start-ups, particuliere bedrijven en niet-gouvernementele organisaties (NGOs). Deze kunnen hier problemen aanpakken en projectplannen verfijnen met de praktische ondersteuning van experts.

De Global Innovation Challenge for Zero Hunger is op zoek naar voorstellen die het leven van kleinschalige boeren en veehouders kunnen veranderen, een stapsgewijze verandering in voedselsystemen kunnen bewerkstelligen, of de effectiviteit van noodhulp kunnen vergroten. Hierbij kan men denken aan kunstmatige intelligentie en mobiele toepassingen.

David Beasly, directeur van WFP, geeft aan dat het beëindigen van het hongerprobleem een belangrijke stap is naar wereldvrede. “Dit kan niet gebeuren als alleen de Verenigde Naties en/of een regering er naar streeft, we moeten het met elkaar doen,” aldus Beasly.

Inschrijven

Geïnteresseerde teams kunnen zich inschrijven tot en met 28 februari 2019 indien zij een geregistreerd bedrijf zijn, een levensvatbaar product hebben, en bewijs hebben voor de oplossing die ze aandragen. Voorbeelden zijn resultaten van gebruikersonderzoek of resultaten van de eerste tests van prototypen.

Geselecteerde teams mogen vervolgens mee naar München waar zij, onder andere, de kans krijgen om tot $100.000 aan gratis financiering te ontvangen. Bovendien krijgen ze toegang tot een wereldwijd netwerk waarmee ze hun oplossing in de praktijk kunnen testen.

Reageer op dit artikel