nieuws

Lovechock brengt twee ‘rauwe’ chocoladerepen op de markt

Algemeen

Lovechock brengt twee ‘rauwe’ chocoladerepen op de markt

Lovechock, producent van rauwe chocolade heeft twee nieuwe producten op de markt gebracht. Een biologische chocoladereep met Cannabidiol (CBD) en de Kurkuma-Tulsi reep. Een reep met Tulsi, een Indiase kruid.

De twee repen zijn onderdeel van een nieuwe selfcare-lijn van de chocolade producent.

CBD en Tulsi

Lovechock is een van de eerste die een reep met hennepolie als ingrediënt maakt. De reep heeft verder een cacaopercentage van 75% en is alleen gezoet met palmsuiker.

De Kurkuma-Tulsi reep bevat ook alleen rauwe chocolade. Tulsi, een Indiase kruid dat ook wel het ‘heilige basilicum’ wordt genoemd, is eeuwenoud en wordt beschouwd als superfood. De reep bestaat verder nog uit kurkumawortel, een Indiase geelwortel, en bevat kruidige tonen van zoethout en venkel. De reep is gezoet met kokosnootnectar.

Rauwe chocolade

Lovechock maakt enkel gebruik van rauwe chocolade in de nieuwe producten. Rauwe chocolade is chocolade waarbij gebruik wordt gemaakt van rauwe cacao. Dit is cacao die niet op hoge tempraturen wordt gebrand en gemaald. Hierdoor behoud de cacao veel goede voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Maar ook verschillende omega 6-vetzuren en diverse vitamines. Door al deze voedingsstoffen wordt rauwe chocolade ook wel bestempeld als superfood.

Selfcare-lijn

Beide producten vallen onder de selfcare-lijn. Franziska Rosario, Chief happines Director bij Lovechock:  “Wij zien een grootte vraag naar dit type producten en willen ook ons productportfolio op dit gebied gestaag uitbreiden. De voordelen van nuttige planten in combinatie met de kracht van rauwe cacao: dit is gewoon een onverslaanbare combinatie die de zenuw van de tijd raakt.”

Reageer op dit artikel