nieuws

Helmond investeert miljoenen in voedingsindustrie

Algemeen

Helmond investeert miljoenen in voedingsindustrie

Helmond wil werk gaan maken van de voedingsmiddelenindustrie in de stad, schrijft het Eindhovens Dagblad. De stad wil miljoenen euro’s investeren in onder andere het Food Tech Park.

Het zogeheten Fieldlab komt aan de Scheepsboulevard, naast het bestaande gebouw waar al enkele foodtechbedrijven zitten.

Flinke upgrade

In 2019 begint op Suytkade de bouw van een nieuwe hal. De hal die 3500 vierkante meter bedrijfsruimte biedt, kunnen ondernemers experimenteren met nieuwe technieken voor het maken of conserveren van voedingsmiddelen.

Ook de organisatie van het Food Tech Park wordt onder handen genomen, met als doel om over vijf jaar zelfstandig te opereren als een hoogwaardig internationaal ontwikkelcentrum, meldt het ED.

Meerdere miljoenen

In totaal geeft Helmond twee miljoen euro aan het plan uit. De provincie Brabant legt daar nog is vijf ton bij en ook het bedrijfsleven doet een bijdrage van 1,9 miljoen euro. Onder andere Unilever en DSM investeren in het project. Ook het onderwijs doneert geld, zij schenken drie ton aan het project. Ook gaan hogescholen HAS en Fontyns lessen verzorgen op het park.

“Het plan moet ook banen gaan opleveren” zegt wethouder Jos van Bree. Hij verwacht dat er 60 a 100 banen beschikbaar komen. ”Daarnaast rekenen we op behoud van bestaande werkgelegenheid in de stad, doordat bedrijven kunnen moderniseren. En we hopen natuurlijk op start-ups die zich hier blijvend vestigen.”

Nieuwe technieken voor reductie

Mede-bedenker Jan van Rijsingen van de Van Rijssingen Groep verwacht dat het park inspeelt op maatschappelijke trends. “We willen duurzamer en gezonder eten, bijvoorbeeld minder vet en zout. Dat vraagt om nieuwe technieken die voor de consument werken, want die willen vooral makkelijk en lekker.”

Wanneer het plan voltooid moet zijn, is niet bekend.

Reageer op dit artikel