nieuws

Global Alliance for YOUth: ‘Traditioneel onderwijs bereidt jongeren niet voor op toekomstige werkzaamheden’

Algemeen

Global Alliance for YOUth: ‘Traditioneel onderwijs bereidt jongeren niet voor op toekomstige werkzaamheden’

Zes miljoen jongeren bereiken: dat is de ambitie die de Global Alliance for YOUth heeft uitgesproken. De organisatie, opgezet door Nestlé, werkt samen met gelijkgestemde organisaties om jongeren over de hele wereld te helpen om vaardigheden te verwerven om aan het werk te gaan. “60% basisschoolleerlingen krijgt een baan die nu nog niet bestaat.”

In Nederland zijn Ardagh, Cargill, DS Smith, L’Oréal, IBM, Linkedin, Manpower, Port of Amsterdam, jINC, Randstad en Nestlé Nederland aangesloten bij de Alliance for YOUth.

 

Veranderende arbeidsmarkt

Volgens de organisatie bereidt traditioneel onderwijs jongeren niet meer voor op de huidige en toekomstige werkzaamheden. Het World Economic Forum geeft zelfs aan dat 60 procent van de kinderen die nu nog op de basisschool zit, een baan gaat krijgen die tot op heden nog niet bestaat. 

 

Om deze reden hebben twintig internationale particuliere bedrijven zich aangesloten bij de Global Alliance for YOUth.Ze zijn ervan overtuigd dat er voor bedrijven een enorme kans ligt om zich te ontwikkelen en te putten uit het grootste potentieel van talent en menselijk kapitaal.

 

Investeren in de nieuwe generatie

Laurent Freixe, CEO van Nestlé voor Noord- en Zuid-Amerika: “De Global Alliance for YOUth vertegenwoordigt onze gezamenlijke inspanning om de jeugd de kennis en vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om te kunnen werken in de 21ste eeuw. Samen zijn we vastbesloten om programma’s te ondersteunen, ontwikkelen en bepleiten waarmee jongeren in staat zijn de stap van onderwijs en opleiding naar werk zo goed mogelijk te maken, en om een ondernemersmentaliteit te ontwikkelen”

 

Reageer op dit artikel