nieuws

FrieslandCampina opent duurzaam distributiecentrum

Algemeen

FrieslandCampina opent duurzaam distributiecentrum

FrieslandCampina heeft het nieuwe distributiecentrum (DC Noord) in Meppel geopend. Het centrum zal gebruikt worden voor de opslag en overslag van zuivelproducten. Ook zullen de producten zich vanaf hier verspreiden richting de exportmarkten.

Kathy Fortmann, directeur FrieslandCampina: “Het distributiecentrum betekent veel voor FrieslandCampina en de omgeving. Meppel heeft een gunstige centrale ligging en goede bereikbaarheid over zowel de weg als het water. Door de duurzame bouw en efficiëntere transport levert het een belangrijke bijdrage aan de reductie van de uitstoot van CO2.”

 

Vervanging van meerdere distributiecentra

Het distributiecentrum is 31.000 vierkante meter groot en zal producten exporteren naar bijvoorbeeld China, Hongkong, Rusland en Griekenland. Ook vervangt het de distributiecentra in Meppel, Hoogeveen, Heerenveen en Veendam. 

 

De plaats Meppel is een bewuste keuze geweest van FrieslandCampina. De gunstige ligging biedt DC Noord de mogelijkheid om zuivelproducten rechtstreeks over het water naar Rotterdam te sturen. Dit is volgens FrieslandCampina een aanzienlijke vereenvoudiging van de keten.

 

Duurzaam certificaat

Het distributiecentrum is van duurzame materialen gebouwd en is duurzaam in gebruik. Hierdoor heeft het gebouw het duurzaamheidskeurmerk BREAAM ‘Very Good’ gekregen. De verwachting is dat er naast een jaarlijkse efficiencybesparing, een forse reductie van 1,5 miljoen transportkilometers wordt gehaald. Dit komt neer op een reductie van CO2-uitstoot van 650.000 kg.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel