nieuws

APRIL eye moet risico op recalls verkleinen

Algemeen

APRIL eye moet risico op recalls verkleinen

De Britse voedingstechnologiegroep OAL (Olympus automation ltd) heeft een visueel systeem gelanceerd om data op producten te scannen. Met dit systeem zou het risico op recalls worden verminderd, aldus het bedrijf.

Het systeem genaamd APRIL Eye maakt een foto van elke datacode en leest deze terug door middel van scanners. Zo wordt gecontroleerd of de datacodes overeenkomen met de geprogrammeerde datum van het desbetreffende product.

 

Robotisering

Vergeleken met handmatig scannen is APRIL eye accurater en sneller. Zo scant het systeem driehonderd verpakkingen per minuut. 

 

Wayne Johnson, directeur OAL: “Ik was erop gebrand om een product te ontwikkelen dat voeding- en drankfabrikanten een oplossing biedt om problemen met labeling en data te voorkomen.” 

 

Voedselverspilling

OAL wil met het systeem voedselverspilling tegengaan. Incorrecte data is een van de grootste bronnen van voedselverspilling. Dit is verantwoordelijk voor gemiddeld zestig tot tachtig miljoen pond aan verspild voedsel in het Verenigd Koninkrijk. 

Reageer op dit artikel