nieuws

Sinterklaasomzet supermarkten hoger dan vorig jaar

Algemeen

Sinterklaasomzet supermarkten hoger dan vorig jaar

Supermarkten maken een record omzet in de week voor Sinterklaas. CBL meldt dat de supermarkten een omzet draaien van 754 miljoen euro. Dit is een toename van 5,4 procent ten opzichte van 2017. Vorig jaar werd er een omzet gedraaid van 715 miljoen euro.

Voor veel Nederlanders is Sinterklaas de ideale gelegenheid om veel in huis te halen. De koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven geeft ook aan dat dit een mooi begin van de Decembermaand is en vertrouwen geeft voor de kerstperiode.

Pepernoten en chocoladepepernoten worden het best verkocht, gevolgd door gevulde speculaas, speculaasbrokken en chocoladeletters. Bij chocoladeletters zijn smaakletters populair met name  melk stroopwafel, melk pecan karamel zeezout en wit kruidnoten.

Reageer op dit artikel