nieuws

Directeur Superunie nieuw bestuurslid GS1

Algemeen

Directeur Superunie nieuw bestuurslid GS1

Dick Roozen volgt Guus Slik op in het bestuur van de standaardorganisatie GS1 Nederland. De directeur van Superunie wordt medeverantwoordelijk voor de strategische koers en het bepalen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland.

Pieter Maarleveld, CEO GS1 Nederland, bedankt Slik voor zijn inzet en waardevolle bijdrage in het bestuur. Slik maakte sinds 2009 deel uit van GS1. Hij maakte zich sterk om artikeldata uit te wisselen via een artikeldatapool. Dit is nog steeds een actueel thema door het toenemen van de informatiebehoefte.

Warme pleitbezorger

Maarleveld: “GS1 speelt met GS1 Data Source een belangrijke rol in het beschikbaar hebben van betrouwbare data. De support en aanjagende rol van vele partijen in de keten is in dit proces van onschatbare waarde. We verwachten met Dick Roozen een warme pleitbezorger in huis te halen.”

Roozen: “Het is geen utopie dat er helemaal geen fouten meer worden gemaakt in productdata, waarmee ik niet wil suggereren dat het altijd makkelijk is. Ik vind dat we als sector ons geen fouten kunnen veroorloven. Alles moet altijd kloppen.”

Verder geeft hij aan het mooi te vinden dat hij nu als bestuurslid een richtinggevende rol in het onafhankelijk samenwerkingsplatform met retailers en leveranciers van GS1 kan vervullen. 

 

Reageer op dit artikel