nieuws

Bernhard Url herkozen als directeur van EFSA

Algemeen

Bernhard Url herkozen als directeur van EFSA

Bernhard Url is opnieuw benoemd tot directeur van de European Food Safety Authority (EFSA). De belangrijkste taak van de EFSA bestaat erin onafhankelijk advies te geven aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de individuele lidstaten voor alle aangelegenheden in verband met voedselveiligheid. Url bekleedt de positie van directeur sinds 1 juni 2014.

Url werd door het bestuur unaniem naar voren geschoven als kandidaat in november. 

Antonio Tajani, President van het European Parliament, sprak daarna ook zijn voorkeur uit in een brief aan Ms Husu-Kallio en Jean-Claude Juncker, Presidenten van de Europese Comissie.

 

Voorbeeldig leiderschap

Jaana Husu-Kallio, voorzitter van het bestuur bij de EFSA: “Bernard was een voorbeeld in zijn leiderschap de afgelopen vijf jaar. Hij heeft de visie van EFSA vastgesteld en aangestuurd. Hiervoor wil ik Bernhard bedanken en ik kijk uit naar de komende periode”.

 

Url: “Het is een eer om herkozen te worden als directeur van de EFSA en om deze belangrijke organisatie te leiden. Ik kijk uit naar de samenwerkingen met de staf, wetenschappelijke experts, Europese instellingen, internationale partners en aandeelhouders. Ook kijk ik uit naar de nieuwe uitdagingen”.

 

Url gaat zijn tweede termijn beginnen op 1 juni 2019. Het directeurschap bij de EFSA gaat in termijnen van vijf jaar. Hierna wordt er door het bestuur een nieuwe directeur gekozen. 

 


Eerder deze week was de EFSA ook al in het nieuws. Toen ging het over de transparantie van de EFSA. 

 

Reageer op dit artikel