nieuws

Tetra Pak en Veoli: ‘In 2025 alle drankkartons recyclebaar’

Algemeen

Tetra Pak en Veoli: ‘In 2025 alle drankkartons recyclebaar’

Tetra Pak en Veolia gaan samen alle drankenkartons volledig recyclen. De doelstelling is om in 2025 alle drankenkartons in Europa te recyclen. In de toekomst willen de bedrijven uitbreiden naar meer markten wereldwijd.

Gemiddeld bestaat een drankkarton uit 75% karton, 20% plastic en 5% aluminiumfolie. Vezels die worden teruggewonnen tijdens de recycling, kunnen worden omgezet in papierpulp. Hiermee kunnen nieuwe consumentenproducten worden geproduceerd.

De overige restanten (PolyAl) worden recycled in grondstoffen voor de plastic industrie. Hiermee wordt het karton volledig recyclebaar. De verwachting is dat de waarde van de gebruikte drankkartons wordt verdubbeld.

PolyAl grootste uitdaging

Lisa Reyden, recycling director, Tetra Pak zei het volgende: “Alle materialen van drankkarton kunnen gerecycled worden in iets nieuws en bruikbaars. De uitdaging in Europa is om PolyAl om te zetten in hoogwaardige nieuwe materialen op een economisch haalbare manier.”

Laurent Auguste, Senior EVP Development, Innovation & Markets, Veoli geeft aan trots te zijn op de samenwerking: “We zijn trots om samen met Tetra Pak de weg aan te gaan om het recyclen van drankkarton te laten groeien. We zullen een milieuvriendelijke en economisch duurzame oplossing ontwikkelen voor het recyclen van PolyAl.”

Reageer op dit artikel