nieuws

Meer groente en minder vet in nieuwe vleesproducten Stegeman

Algemeen

Meer groente en minder vet in nieuwe vleesproducten Stegeman

Stegeman gaat een nieuwe lijn van vleesproducten op de markt brengen, Stegeman Vollof. Met deze nieuwe reeks vleesproducten wil Stegeman inspelen op de vraag naar verantwoorde voedingskeuzes.

De producten zijn verrijkt met 30 procent groente en bevatten 65 procent minder vet vergeleken de bestaande vleesproducten van Stegeman.

Theo Toering van Stegeman: “Consumenten zijn zich steeds bewuster van wat ze eten en daar spelen we met Stegeman Vollof op in. We bieden de consument met Stegeman Vollof de mogelijkheid om te genieten van vleeswaren die echt aanzienlijk minder vet bevatten door hier groente aan toe te voegen.”

Minder vet, meer groente, vitaminen en vezels                       

Bij de ontwikkeling van de producten was het de uitdaging om voor minder vet, meer groente, vitaminen en vezels te zorgen maar wel de smaakbalans te behouden. De Stegeman Vollof producten bevatten een derde aan groente en 65 procent minder vet. Een uitzondering hiervan is de leverworst. Deze bevat 50 procent groente.

De Stegeman Vollof lijn bestaat uit zes nieuwe producten. Boterhamworst, grillworst, gehakt, gelders gekookte worst, leverworst en filet american. Begin 2019 komen hier nog palingworst, kookworst en smeerleverworst bij.

De producten zijn vanaf week 45 beschikbaar bij Albert Heijn.

Reageer op dit artikel