nieuws

Jumbo eerste retailer met verkoop plantaardige sashimi

Algemeen

Jumbo eerste retailer met verkoop plantaardige sashimi

Jumbo Foodmarkt Groningen lanceert vandaag de Vegan SeaStar sashimi. Het product komt in 2 varianten, de No Tuna en Zalmon.

De sashimi komt de liggen in het diepvriesgedeelte van het vegan assortiment. Het is hiermee de eerste retailer ter wereld die de producten mag verkopen.

 

De plantaardige sashimi zorgde voor veel ophef op sociale media. Beelden van de sashimi gingen viraal. Het product is niet van echt te onderscheiden en dit maakte veel los. Eind september werden de producten door Vegan Junk Food Bar en Vegan Xl gelanceerd. 

 

Bewuste keuze voor Jumbo

Rosella van Kuijen van Vegan Seastar en Vegan XL: “We ontvangen inmiddels al vele aanvragen voor de vegan sashimi uit de hele wereld. We hebben ervoor gekozen om de lancering voor de retail te doen bij Jumbo Foodmarkt Groningen, omdat dit goed aansluit bij de lancering die we 20 september jl. hebben gedaan met het grootste vegan meterschap in Nederland van wel 10 meter.”

 

Revolutionair product

Vegan SeaStar wil met de plantaardige alternatieven voor zeedieren overbevissing tegen gaan. De vegan sashimi wordt als revolutionair gezien. 85% van de visbestanden zijn op dit moment namelijk overbevist of volledig uitgeput. Volgens wetenschappers is op deze manier de oceaan in 2048 leeggevist. 

 

Reageer op dit artikel