nieuws

Eosta wint Europese milieuprijs

Algemeen

Eosta wint Europese milieuprijs

Eosta is op woensdag 14 november onderscheiden met de European Business Award for the Environment. De importeur en distributeur van biologische groente en fruit kreeg deze prijs van de Europese Commissie.

De prijsuitreiking was tijdens het ‘Growth in Transition’ congres in Oostenrijk. Er waren in totaal 22 finalisten uit 161 inzendingen. De inzendingen waren afkomstig uit 19 landen. Er werden prijzen uitgedeeld in 6 categorieën.

 

True Cost Accounting

Eosta won een prijs in de categorie ‘Samenwerking met ontwikkelingslanden’. Gilles Gantelet, directeur-generaal van de Europese Commissie, vertelde dat Eosta de prijs te danken heeft aan goed leiderschap en omdat ze True Cost Accounting van de theorie naar de praktijk hebben gebracht. Volgens Gantelet is het tegenwoordig namelijk onmogelijk om het te hebben over duurzaamheid zonder True Cost Accounting.

 

Derde prijs van het jaar

Eosta heeft met deze onderscheiding de derde duurzaamheidsprijs van het jaar gewonnen. Eerder won het al prijzen voor de True Cost of Food Campaign en voor de plastic-saving no-packaging Natural Branding introduction.

 

Lees het interview dat VMT in februari van dit jaar met Eosta-directeur Volkert Engelsman had.

Reageer op dit artikel