nieuws

Dierlijke sector wint opnieuw verkiezing Kwaliteitsmanager van het Jaar

Algemeen

Dierlijke sector wint opnieuw verkiezing Kwaliteitsmanager van het Jaar

Twee kwaliteitsmanagers uit de vleessector en een uit de zuivel zijn dit jaar door de jury genomineerd voor de titel Kwaliteitsmanager Food 2018. Daarmee zal opnieuw een producent van dierlijke producten deze verkiezing winnen. Vorig was dit Group QA-manager Hugo Pol van Vion Nederland.

De Kwaliteitsmanager van het Jaar wordt verkozen op 29 november tijdens het Food Safety Event in Amersfoort. De genomineerden zijn: Marinka Grünbauer van Bureau Kwaliteitszorg/Luiten Food, Marco de Jong van Zandbergen World’s Finest Meat en Gea Stevens van FrieslandCampina. Deze drie zullen op het Food Safety Event zich zelf en hun bedrijf presenteren via een korte pitch waarna de deelnemers op hen kunnen stemmen en kunnen bevragen. Aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt.

Marinka Grünbauer

Marinka GrnbauerKwaliteitsmanager Marinka Grünbauer is al sinds 2014 vanuit Bureau Kwaliteitszorg gedetacheerd bij Luiten Food, importeur en verwerker van rund, lam, wild, gevogeltje en Ibérico. Daar treedt zij per 1 december in vaste dienst. Marinka heeft er aan bijgedragen dat de Kwaliteitsafdeling zich nu letterlijk en figuurlijk in het midden van de organisatie bevindt. Zij is betrokken bij de bedrijfsvoering: van inkoop tot en met verkoop. “Geen enkele afdeling kan meer om kwaliteit heen”, vermeldt het juryrapport.

Marco de Jong

Marco de JongOok de tweede genomineerde ‘komt uit het vlees’. Marco de Jong werkt al tien jaar bij Zandbergen World’s Finest Meat waar hij Quality en Sustainability manager is. Het bedrijf richt zich vooral op de import en productie van premium kwaliteit vleesproducten van specifieke rassen. Hier heeft hij een sterke focus op kwaliteit en sinds 2009 duurzaamheid ontwikkeld bij de medewerkers, maar ook buitenlandse toeleveranciers waaronder twee eigen boerderijen in Brazilië.

Gea Stevens

Gea StevensVanuit de zuivelsector neemt Gea Steven deel aan de verkiezing. Zij is Manager SHE QA QC bij FrieslandCampina in Leeuwarden en Cluster QA manager Condensed Consumer Poducts Europe, Middle East & Africa. Bij DOMO hielp zij het bewustzijn ten aanzien van wei te veranderen van een niet te vermijden volumineus nevenproduct naar functionele ingrediënten als hoofdproduct. Bij CP EMEA realiseerde zij een drastische daling van het aantal incidenten op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Ondanks bezuinigingen op personeel is de QC/QA afdeling effectiever gaan werken.

Food Safety Event

Behalve de uitreiking van de prijs voor Kwaliteitsmanager van het Jaar 2018 is er nog veel meer te doen op het Food Safety Event op 29 november. Het programma gaat onder andere in op de borging van voedselveiligheid in Nederland, de inzichten rondom Listeria moncytogenes en crisismanagement. Schrijf je hier in voor het Food Safety Event.

 

Reageer op dit artikel