nieuws

Vierde editie van de Dutch Agri Food Week grootste tot nu toe

Algemeen

Vierde editie van de Dutch Agri Food Week grootste tot nu toe

De vierde editie van de Dutch Agri Food Week (DAFW) in Den Haag is 5 oktober van start gegaan. Minister Schouten opende het evenement wat tot 16 oktober duurt.

DAFW gaat in op de vraag: wat eten we nu en in 2050? Dit doen ze met meer dan 300 betrokkenen en 175 evenementen op ruim 1000 locaties. Hiermee is de DAFW het grootste event in Nederland op het gebied van voedsel en voedselproductie.

Weet wat je eet

Minster Schouten tijdens de opening: “Het is belangrijk om het verhaal achter ons voedsel te vertellen en de consument te betrekken bij de productie van ons voedsel, dat helpt bij het maken van de juiste keuzes tijdens het doen van de boodschappen. Wij mogen trots zijn op onze boeren en tuinders die elke dag werken aan lekker, veilig, gezond en duurzaam voedsel. Dutch Agri Food Week staat in het teken van voedsel, de mensen die het produceren en de waardering die we daarvoor mogen hebben, maar ook alle aanpalende sectoren die daar een belangrijke rol in hebben.”

DAFW door heel Nederland

Niet alleen in Den Haag ging de DAFW van start. Ook Friesland, Drenthe en Zeeland organiseren activiteiten, allemaal met een ander thema. Op de Brightlands Campus in Venlo waren ruim 300 ondernemers, wetenschappers, studenten en vertegenwoordigers aanwezig. Onder de titel “Tomorrow’s Food” kwamen drie wetenschappers aan het woord en pitchten dertien agro-food innovaters hun product of dienst.

Bekijk het programma van de DAFW

Reageer op dit artikel